Att köpa vapen

Det där med att köpa skjutvapen kan tyckas enkelt. Det finns flera olika varianter att välja mellan och dessutom kan de köpas både på begagnatmarknaden och i nyskick. Att köpa ett vapen av en oseriös säljare privat är ibland enkelt, men det är belagt med kraftiga straff som böter och fängelse om man blir påkommen. Därför rekommenderas det alltid att man köper vapen av pålitliga handlare. Vad krävs för att få ha vapen och vad kostar de att köpa?

Vad kostar vapen?

Vapen kan kosta från några tusenlappar och uppåt. Det beror helt enkelt på skick samt på vad vapnet ska användas till. Att köpa ett vapen begagnat är i regel alltid billigare än att köpa ett nytt. När det gäller privatpersoners köp kan de antingen betalas kontant eller via kredit hos kedjor som erbjuder det. Om man har ett företag som sysslar med jakt kan det gå att ta företagslån genom capcito.com för att köpa in de vapen som krävs för att driva företaget. Att jaga utan vapen är svårt och det kan vara en väl värd investering om de vapen man har inte riktigt är tillfredsställande.

Vapenförvaring

För att man ska få köpa vapen krävs det att man själv eller någon man känner kan förvara dem. Man får inte ha en pistol eller ett gevär liggande hur som helt utan det måste låsas in i ett speciellt vapenskåp. De här reglerna blir allt striktare för varje år och i dag finns det krav på att skåpen ska väga en viss vikt, annars måste man bulta fast dem i golv eller vägg. Har man inget eget vapenskåp kan man förvara vapnen hos en vän, förutsatt att man har tillstånd från Polisen som godkänner förvaringen.

Välja rätt vapen

När det gäller inköp av gevär och pistoler måste man som köpare välja rätt typ av vapen. Pistoler och gevär finns i flera modeller och man måste veta vad man ska ha vapnet till innan man köper det. En person som tävlar i sportskytte vill antagligen inte ha ett tungt jaktgevär och den som bara vill jaga älg behöver ingen hagelbössa eller pistol. Som jägare kan det bli kostsamt att inte ha koll på vilka vapen som passar till vad. Det är bra att besöka en kunnig vapenhandlare för att få råd och där kan man ofta också få vapnet ombyggt så att det passar den aktuella skytten.

Krav för att få ha vapen

Förutom kravet på förvaring ska det också kunna styrkas att personen som ansöker om vapenlicens också har kunskap om vapenlagen samt har behov av vapnet. För en tävlande i sportskytte är det alltid behov av egna vapen på tävlingar och för en jägare är behovet också relativt klart.

Related Posts

ezy