Att transportera jaktvapen

När det är dags för jaktsäsong är det dags för jägarna att börja transportera sina vapen. Det är viktigt att känna till att det också finns regler för det. Om man själv ska transportera sina vapen eller är med under transporten ska vapnet vara nerpackat, helst i ett anpassat fodral. Om vapnet har ett magasin ska det vara urtaget och den vitala delen kan med fördel transporteras för sig.

Om man måste göra en paus och lämna fordonet under transporten ska vapnet delas. Vital del måste också alltid tas med, oavsett hur lång pausen ska vara. Man kan också använda ett godkänt vapenlås om man har tillgång till ett sådant under transporten.

Flyga med vapen

Om man ska flyga med sitt vapen finns det än fler regler att förhålla sig till. Man ska dela vapnet, och varje del ska vara incheckad som ett separat kolli. Om man har ett fodral till vapnets huvuddel ska det användas. Vapnets vitala delar får inte bäras på kroppen, utan de ska checkas in i separat kolli. Om reglerna inte följs kan man som vapenägare riskera böter eller fängelse och man får dessutom inte åka med flyget.

Related Posts

ezy