Knivar

Även knivar räknas som vapen och finns i flera olika varianter, storlekar och modeller. Det kanske allra vanligaste att se i dag är köksknivar, moraknivar och olika multiverktyg. När det gäller hantverk och arbete är det vanligen moraknivar och liknande som används och det är inte helt ovanligt att stöta på dem på stan när människor bär omkring på dem.

Små och vassa knivar

Under de senaste åren har det blivit mycket populärt med så kallade butterfly knivar. Det är en liten och mycket vass kniv som kan fällas ihop och fällas ut snabbt. Det populäraste är att göra olika typer av konster och tricks med kniven och det har kommit ut flera videos på nätet med instruktioner om hur man gör dem. Att äga en sån här kniv är dock inte tillåtet för personer som är under 21 år. Trots det säljs flera knivar varje år på marknader till personer som är långt under 18 år gamla.

En annan liten och vass kniv är de varianter som ingår i olika multiverktyg. Här finns ofta både små och lite större knivar samt sågar i olika former. De här knivarna är tillåtna att använda på allmän plats om de används för normalt bruk. Det kan till exempel handla om att man skär upp ett korvpaket när man ska grilla, att man skär av ett rep, eller att man måste skära loss en häst som fastnat i en hästtransport med mera.

Knivar i butik

Det finns knivar att köpa i nästan alla butiker. Tidigare fanns det ofta möjlighet att titta på kniven och hålla i den men sedan personer blev mördade och skadade på IKEA av en person som använde knivar från samma affär förvaras nu alla knivar i stängd förpackning eller i låsta skåp alternativt fastsatta.

Om man vill köpa en kniv som ska användas för jakt och fiske kan det vara klokt att besöka en affär som riktar in sig just mot de områdena. På så sätt kan man ofta få chans att hålla i kniven och känna så att den ligger bra i handen innan man bestämmer sig för att köpa den.

Kaststjärnor

Även kaststjärnor är en typ av kniv. Det kan vara svårt att köpa dem i Sverige och de får inte saluhållas eller överlåtas till personer under 21 år.

Related Posts

ezy