Att köpa skjutvapen online

Tidigare var man tvungen att gå till en vapenbutik för att köpa vapen. Alternativet var att köpa skjutvapen från olika privatpersoner. Men så är det inte i dag. Att handla av privatpersoner och från fysiska vapenbutiker förekommer fortfarande, men i dag kan man också handla skjutvapen online. Men hur går det egentligen till?

Hur fungerar det att köpa skjutvapen online?

För det första måste du veta vilken typ av skjutvapen du söker efter. Du måste också uppfylla alla krav för att kunna få en vapenlicens. När du går in på en butik som säljer vapen online kan du lägga vapnet i kundkorgen tillsammans med eventuella tillbehör. Ibland behöver du också kontakta butiken och skriva precis vilka anpassningar med mera du vill ha på ditt vapen. Allt som oftast kan butiken skicka in en ansökan om vapenlicens till polisen direkt digitalt när vapnet köps och i samband med det kommer köparen att få svara på en hel del frågor.

Efter att vapenbutiken online får veta att licensen har godkänts kommer köparen att kontaktas för att man ska kunna bestämma mer detaljer om kikarfästen, benstöd med mera om köparen har valt att lägga till den typen av detaljer. Ofta får man även frågan om man kommer att vara hemma när vapnet skickas.

Hur skickas vapnet hem?

När man köper ett skjutvapen online kommer det att skickas i minst två olika paket. Vitala delar skickas alltid separat. Om man har beställt kikarsikten kommer de att vara avmonterade vid leveransen. Basen sitter dock kvar på vapnet och när det kommer hem kan man alltså enkelt skruva fast siktet igen. Anledningen till att siktet monteras av när vapnet skickas är helt enkelt för att det ska skyddas.

Inköpstillstånd

Om man köper skjutvapen online kan det vara så att det aktuella vapnet inte finns hemma i butiken för stunden. För att man inte ska behöva vänta på att ansöka om licens tills vapnet finns i lager kan butiken skicka in en ansökan om inköpstillstånd. Det här tillståndet är i princip samma sak som en vapenlicens, men vapnets tillverkningsnummer finns inte med. När vapnet som beställts kommer till vapenbutiken kommer denna att kontakta köparen. Vapenköparen kan sedan kontakta polisen för att komplettera sin vapenlicens. Som vapenköpare behöver man inte tänka på att få en längre väntetid eftersom vapnet beställs redan innan ansökan har blivit beviljad.

När det gäller inköpstillstånd får butiken dock inte någon bekräftelse från polisen att det beviljats, vilket sker om det är en licens det ansökts om. Som köpare får man då meddela vapenbutiken på egen hand och sedan skicka in en kopia som styrker att tillståndet har beviljats. Det måste vara inskickat innan vapnet kan skickas hem till köparen.

Related Posts

ezy