Luftgevär

Luftgevär är ett vapen som inte kräver någon licens i de allra flesta fall. Det betyder att man kan köpa ett luftgevär och ha det hemma utan att behöva kontakta polisen. Det gäller oavsett om man är aktiv i en skytteklubb eller inte.

Ett luftgevär väger omkring fem kilo, och det använder komprimerad luft för att skjuta iväg ammunitionen. Geväret är i regel underhållsfritt men det kan då och då krävas att man smörjer det lite och rengör det. Gevären finns i olika modeller och kan variera relativt mycket i pris. De har också olika effektklasser och man bör tänka på att de starkaste luftgevären faktiskt kräver att köparen har en licens. Även på ett luftgevär kan man montera olika tillbehör som kikarsikten, olika stöd med mera. Oavsett om man använder geväret för prickskytte hemma på gården, eller om det används för skytte på en skytteklubb kan det vara roligt att satsa lite extra pengar på sin utrustning för att kunna bli en ännu bättre skytt.

Säkerhet

Även ett luftgevär i billigare prisklass kan skada människor och djur väldigt allvarligt. Även om ett skott ofta inte är direkt dödligt kan det göra ont och dessutom orsaka skador. Om skottet träffar ögat kan den som träffas faktiskt förlora synen. Ett djur som träffas av skott från ett luftgevär med låg effekt kan ofta klara sig. Vid flera skador som inte behandlas kan djuret dock få infektioner och mycket annat och det kan till slut innebära att djuret inte klarar sig.

Related Posts

ezy